English  |  正體中文  |  简体中文  |  Items with full text/Total items : 25544/26138 (98%)
Visitors : 7367144      Online Users : 216
RC Version 7.0 © Powered By DSPACE, MIT. Enhanced by NTU Library IR team.
Scope Tips:
  • please add "double quotation mark" for query phrases to get precise results
  • please goto advance search for comprehansive author search
  • Adv. Search
    HomeLoginUploadHelpAboutAdminister Goto mobile version


    Please use this identifier to cite or link to this item: http://ir.lib.ksu.edu.tw/handle/987654321/23100


    Title: 組織學習能力、知識分享成效、供應鏈管理績效對於組織績效之關聯性研究
    Authors: 李天祥
    譚悅蘭
    Contributor: 崑山科技大學
    Keywords: 知識分享成效
    組織學習能力
    供應鏈管理績效
    組織績效
    Date: 2008-11-01
    Issue Date: 2015-03-11 16:31:13 (UTC+8)
    Abstract: 本研究以知識經濟觀點,探討組織學習能力(資訊蒐集能力、解決問題能力與對訓練成效的態度)、知識分享成效(知識吸收能力、主動分享知識意願、分享學習機會、鼓勵學習意願、累積知識能力、知識分享頻率、協助提升組織績效意願)、供應鏈管理績效(反應能力、顧客導向、降低成本) 的關聯性,對於組織績效(市場占有率、競爭能力)的影響。有效問卷共192份,經過相關分析、迴歸分析後發現,其結果顯示。組織學習能力、知識分享成效、供應鏈管理績效、組織績效彼此之間呈現正相關。也有顯著影響,彼此之間的關係,環環相扣。在知識經濟的時代,組織不僅需要具備學習能力,以應對快速變遷的環境,從在招募上員工的選擇、內部的教育訓練、以及有效率的運用知識庫,培養員工思考與解決能力,將經驗以文字化儲存在公司的資料庫中。做為未來面對各種情況的解決參考方向。在對於跨組織的合作需要有足夠的知識分享(或資訊分享),方能得到綜效。
    Relation: 第七屆兩岸產業發展與經營管理學術研討會
    Appears in Collections:[商業管理學院 ] 第七屆兩岸產業發展與經營管理學術研討會

    Files in This Item:

    There are no files associated with this item.



    All items in KSUIR are protected by copyright, with all rights reserved.


    本網站之所有圖文內容授權為崑山科技大學圖書資訊館所有,請勿任意轉載或擷取使用。
    ©Kun Shan University Library and Information Center
    DSpace Software Copyright © 2002-2004  MIT &  Hewlett-Packard  /   Enhanced by   NTU Library IR team Copyright ©   - Feedback